Domovská stránka » Spokojený zaměstnanec » VITESCO TECHNOLOGIES: UMOŽŇUJEME ČISTOU MOBILITU
ADVERTORIAL

Společnost Vitesco Technologies je celosvětovým lídrem v oblasti elektrifikace a elektromobility. Jaká je její vize? A jak firma takového významu a velikosti pečuje o své zaměstnance?

LUBOMÍR TUČEK

Head of Talent Acquisition & Communications

V jakém odvětví působí Vitesco Technologies?

Jsme automotive firma se silným zastoupením ve výrobě i vývoji. Pro naše zákazníky, což jsou automobilky z celého světa, vyvíjíme a vyrábíme nejmodernější technologie pohonu pro čistou mobilitu a komponenty pro elektrické, hybridní i spalovací pohony. Naše vize je jasná. Umožňujeme čistou mobilitu.

Jakým aktivitám se věnujete v oblasti péče o zaměstnance?

Rád bych zmínil program Odolná mysl, což je unikátní globální trénink pro zvládání stresu a wellbeing zaměstnanců. Během dvou měsíců se každý týden na dvě hodiny virtuálně setkáváme s koučem. Dozvídáme se nejnovější informace z oblasti neurovědy a psychologie. Cílem kurzu je naučit se lépe popsat emoce své i ostatních. Součástí jsou i praktická cvičení věnující se zvládání stresu a práci s dechem.

Které programy si zaměstnanci nejvíc pochvalují?

Minulý rok jsme pro všechny naše zaměstnance spustili zaměstnaneckou linku podpory, která nabízí bezplatné poradenství v psychologických, finančních a právních oblastech. Letos jsme navíc přidali službu Výplata kdykoliv, umožňující zaměstnancům vybrat si část výplaty v průběhu měsíce.

Jsme výrobní firma, fyzické zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců je absolutní prioritou. Máme specialisty na oblast ergonomie a snižování fyzické náročnosti práce. Využíváme i nejnovější futuristická řešení, jako je exoskelet. Ten zmírňuje napětí působící na tělo při provádění fyzicky náročných úkolů.

Každý podzim také pro naše zaměstnance pořádáme Dny zdraví. Během této akce mají možnost zdarma využít různá lékařská vyšetření, testy a měření. Nabízíme například nutriční poradenství, sonografii karotid, měření krevního tlaku, cholesterolu a glukózy v krvi, zjišťování krevní skupiny a RH faktoru. Loňským unikátem byly brýle simulující účinek drog a alkoholu či poradenství k odvykání kouření.

Zdravotní přednášky od odborníků s lékařskou praxí jsou mezi zaměstnanci také velmi oblíbeným benefitem. Po každé přednášce navíc dostávají prostor k dotazům, kterých bývá opravdu mnoho.

Jste firma založená na technologiích a inovacích. Jakým způsobem ovlivňuje výsledná práce ve Vitesco Technologies život běžných lidí?

Zásadně. Jak jsem již zmínil, naše vize je umožnit čistou mobilitu. Bez našich výrobků by nejezdila polovina vozidel na celém světě. Jsme lídrem v oblasti elektrifikace a elektromobility. Zkrátka děláme vše pro to, aby bylo cestování zábava a lidé mohli jezdit auty i za 50 let.


Zaměstnanecké benefity:

  • Výplata kdykoliv
  • Zaměstnanecká linka (psychologické, finanční a právní poradenství)
  • Zdravotní přednášky v místě pracoviště
  • Dny zdraví
  • Odolná mysl – celosvětový pilotní projekt v rámci Vitesco Technologies (zvládání stresu)
  • Ergonomie – správné pohybové návyky při výkonu práce
Další článek